Cami avizesi modelleri Günümüzde cami avizesi modelleri arasında onlarca farklı seçenek yer alıyor. Bu seçeneklerin çokluğu zaman zaman seçim konusunda da kafa karışıklıklarına neden oluyor. seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken temel unsur ise caminin genel mimari özellikleri, aydınlatma ihtiyaçları ve talepler olacaktır.
Cami avizeleri, ibadet mekanlarının aydınlatılmasında önemli bir rol oynar. Farklı tarzlarda ve ölçülerde sunduğumuz cami avize modellerimiz, mekanınıza uygun seçenekler sunar. Her zevke hitap eden çeşitlilikteki tasarımlarımız, modern veya geleneksel atmosferler için ideal çözümler sunar. Cami avizesi modellerimiz arasından en doğru tercihi yaparak uzun yıllar caminin manevi atmosferine uygun şekilde ibadetlerin ferah bir ortamda gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.
Firmamız, cami avize fiyatları konusunda rekabetçi bir yaklaşım benimser. Müşterilerimize bütçelerine uygun seçenekler sunarak, kaliteli aydınlatmayı ekonomik fiyatlarla elde etmelerini sağlıyoruz. Her bütçeye hitap eden fiyat seçenekleri ile cami avize ihtiyaçlarınıza uygun çözümler sunuyoruz. Aydınlatma kalitesinden ödün vermeden en uygun fiyatları almak için Üstün Avize güvencesi ve kalitesini tercih edebilirsiniz.
Osmanlı tarzı cami avizeleri, geleneksel mimari ile modern tasarımı bir araya getirir. İnce işçilik ve özel detaylarla süslenen Osmanlı model cami avizelerimiz, tarihî dokuyu korurken, aynı zamanda estetik bir atmosfer sunar. Dayanıklı malzemeler ve kaliteli işçilik ile üretilen avizelerimiz, uzun ömürlü ve etkileyici aydınlatma sağlar.
Osmanlı kültür ve medeniyetini yansıtan bu özel tasarım avizeler, modern camilerimizde bile etkili bir duruş sergiler. Osmanlı model avizeler arasından seçimlerinizi yaparken caminin genel özellikleri ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız önerilir.
Özellikleri Ulu Cami’yi diğer büyük camilerden ayıran dört ana özellik vardır. • Osmanlı’da yapılan ilk CAMİ’İ KEBİR olması. • 20 kubbeli o lması. • İçinde büyük bir şadırvana sahip olması. • Çok zengin Hat Sanatı örneklerine sahip olması.13 ayrı yazı karakteri ile, 41 ayrı Hattat tarafından yazılmıştır; askılı ve sabit toplam 192 hat levhası bulunan cami bir nevi Hat Sanatları Müzesi gibidir. (Şu anda 9 ayrı yazı karakteri ve 21 sanatkarın 132 adet yazısı bulunmaktadır.) Teknik Bilgiler • Mimarı Ali NECCAR’ dır. • Duvar kalınlıkları yer yer 2m’den fazladır. • 3 ana kapısı vardır. Bunların dışında 1740 yılında açılan 200 yıldan fazla kullanıldıktan sonra kapatılan, Hünkar Kapısı olarak adlandırılan kapı da 4. kapı olarak kullanılmıştır. • 2 minaresi bulunan caminin batıdaki minaresine iki ayrı yol ile çıkılır. Batı minaresi UluCami’nin inşaatı ile birlikte yapılan minaredir. Doğu minare, kaidesinin oturacağı yerde Emir Han’ın ahırları bulunduğu ve bu yer Orhangazi Vakfına ait olduğu için cami inşaatı ile birlikte yapılamayan bu minare daha sonraki yıllarda Çelebi Mehmet Han tarafından yaptırılmıştır. Bu gecikme Yıldırım Beyazıt Han’ın hukuka saygıdaki hassasiyetini gösteren bir hadisedir. • En büyük hasarı 1855 zelzelesinde görmüş, 17 kubbesi yıkılmıştır.